In samenwerking met Kleine Landeigendom Zuiderkempen realiseerde gemeente Herenthout een grootschalige verkaveling tussen Cardijnlaan en Sportstraat, in totaal 55 kavels voor ééngezinswoningen. Tien percelen worden binnenkort verkocht.

Momenteel huist op de terreinen nog voetbalclub KFC Herenthout. Dit zal nog enkele jaren zo blijven totdat de nieuwe infrastructuur aan sportcentrum ’t Kapelleke klaar is. Na de verhuis zal een weg dwars doorheen het gebied aangelegd worden. In het midden komt een groenzone. Kleine Landeigendom Zuiderkempen zal ook een aantal sociale koopappartementen realiseren.
 
Aan Sportstraat en Cardijnlaan wordt een deel van de huidige terreinen niet gebruikt. Tien gronden worden hier binnenkort al verkocht.
 
De gronden worden verkocht via een toewijzingsreglement. Als je interesse hebt in de aankoop van een grond, kan je je tussen 15 april en 15 mei kandidaat stellen bij het Loket Bouwen & Wonen, Bouwelse Steenweg 8.
 
De prijs van de bouwgronden werd vooraf vastgesteld. Deze bestaat uit de schattingsprijs, vermeerderd met een deelname in de kosten van onder meer de aanleg van de nutsvoorzieningen. Ook de kosten van de akte zijn ten laste van de koper. Deze worden rechtstreeks met de notaris afgerekend en zijn niet vervat in de koopprijs.
 
Wie een perceel grond aankoopt, is verplicht de ruwbouw van de woning binnen de 7 jaar na het ondertekenen van de aankoopakte te voltooien. De woning moet binnen de 8 jaar bewoond zijn en gedurende een ononderbroken termijn van 10 jaar bewoond blijven door de eigenaar. Aan het niet naleven van deze verplichting zijn sancties verbonden.
 
Meer informatie kan je tijdens de openingsuren van het gemeentehuis bekomen bij het Loket Bouwen & Wonen:
·         T 014 50 78 47
·         bouwen.wonen@herenthout.be
 
Hier kan je ook het inschrijvingsformulier, het toewijzingsreglement en een overzicht van de koopprijzen bekomen. Ook om je kandidaat te stellen ben je hier aan het juiste adres!